Training Storytelling openbaar bestuur Duurzaamheid en SDG

Als overheidsprofessional wil je duurzame impact maken voor de samenleving

Veel organisaties en instanties binnen de overheid staan aan het begin van een daadwerkelijk implementatie en invoering van de SDGs in hun beleidsvelden(met de daarbij behorende KPI's). Dit biedt grote kansen voor de ontwikkeling van SDGs als een gemeenschappelijke taal voor de samenwerking. 

Training Storytelling Overheidsprofessionals - Duurzaamheid en Sustainable Development Goals (SDGs)


Als bestuurder wil je snel inspelen op de veranderende vraag uit de samenleving en draagvlak creëren voor je duurzaamheidsbeleid en specifiek de 17 Sustainable Development Goals (SDGs) binnen je organisatie. Als vernieuwende bestuurder ben jij een grote influencer van jullie organisatie. Je bent niet alleen verantwoordelijk voor een bijdrage aan een betere wereld. Je bent ook een rolmodel om jonge innoverende talenten voor jullie beleid te binden voor de belangrijkste decennia ooit.


Een goed geformuleerde Missie/Visie is niet pakkend genoeg om de jonge doelgroep te bereiken. Zij willen echte verhalen. Trotse en authentieke verhalen van een bestuurder die exact weet wat er speelt in hun eigen organisatie en weet wat zijn of haar medewerkers trots maakt.


Inspirerende verhalen die het verschil maken in interviews, podcasts, social media en online bijeenkomsten.


Juist nu waar meer afstand noodzakelijk is en je toch heel persoonlijk wilt blijven.


Training Storytelling Overheidsprofessionals

Responsible Generation heeft samen met Vertelschool Rotterdam (ruim 100 jaar trainingservaring) een Training Storytelling Overheidsprofessionals ontwikkeld op gebied van duurzaamheid en de SDG's.

Er wordt in een team gewerkt bestaande uit een mix van Bestuurders, managers en afdelingsmedewerkers die sleutelrollen vervullen in jullie duurzaamheidsbeleid. Een team bestaat uit minimaal 8 personen en maximaal 25 personen.


De bottom line is met een team ontdekken waarom je doet wat je doet en dat met impact te kunnen overbrengen. Je komt erachter wat je echt belangrijk vindt op gebied van duurzaamheid en de SDGs door de trotsmomenten van jouw praktijk te delen. Daar zitten de goede verhalen in verborgen. Die verhalen verrijken we door middel van storytelling. Dit wordt jullie verhaal, persoonlijk en onderscheidend. Een echt verhaal. Geen bullshit. Jullie bijdrage aan een betere wereld is daar te belangrijk voor.


Hoe?

Tijdens de trainingen halen we de 'Yes, hier doe ik het voor!-momenten' bij iedereen naar boven. Door die momenten te delen, leggen jullie bloot waar jullie voor staan en wat dat anderen (en de planeet) oplevert. Al die verhalen samen, gebruiken we voor de kern van de boodschap: hier is waar jullie organisatie voor staat.


We leren je van deze anekdotes verhalen te maken die raken. Daar gebruiken we storytelling-technieken voor, die je na de training kunt blijven toepassen. 


Zo kan iedereen dezelfde boodschap overbrengen, verpakt in een persoonlijk verhaal. Authentiek, beeldend en inspirerend. 


Wat gaan we doen?

  • Vooraf: kennis maken. Wat houdt jullie bezig en is er een match met wat wij voor jullie kunnen doen? Delen van informatie als duurzaamheid- of sustainability-beleid.
  • Sessie 1. Intake met het hele team.
  • Sessie 2. Dagdeel: ontdekken waar je (team) voor staat. Aan de hand van resultaten en trotse verhalen uit de praktijk. 
  • Sessie 3. Verhalen verrijken met storytelling. 
  • Sessie 4. Terugkomsessie (na ongeveer 6-12 weken): verhalen blijven aanvullen door elkaar te vertellen wat goed (of minder goed) werkte en impact heeft. Direct advies van de trainers. Uitreiken van certificaten van deelname. 

Fysiek en Online

Alle trainingen kunnen ook online gegeven worden. Denk hierbij aan Zoom (of een vergelijkbare variant als dat beter aansluit bij jullie organisatie) waarmee we met de hele groep samen kunnen werken én in kleinere groepjes uiteen kunnen. De specialisten van Responsible Generation en de trainers van Vertelschool Rotterdam zijn er klaar voor om te helpen bij het uitdragen van de mooie duurzaamheidsverhalen. 


Wat levert het op?


  • Altijd een 'paraat' verhaal op zak over duurzaamheid in jouw organisatie. Authentiek en bottom up informatie uit je hele organisatie.
  • Versterken van je duurzaamheidsbeleid binnen je organisatie. Je betrekt je medewerkers in dit proces.
  • Door de diepgang van de training om de beste en authentieke verhalen naar boven te halen versterkt de relatie tussen collega's.
  • Door de training ontstaan meer ideeën die je in het duurzaamheidsbeleid kan toepassen.
  • Een eenduidige boodschap met een authentiek verhaal van iedere deelnemer.


Investering

De kosten voor deze training bedragen € 895,00 ex btw per persoon.

Dat is inclusief het trainingsprogramma en exclusief de huur van een trainingslocatie.


Neem contact met ons op over deze training