Training Storytelling HR Professionals - Duurzaamheid en SDG's

Juist nu waar afstand gerespecteerd dient te worden en je toch

persoonlijk wilt blijven binnen je Employer branding.

Trotse en authentieke verhalen van toekomstige collega's die

nieuwe talenten weten te raken en te inspireren over jullie

duurzaamheidsbeleid en de aanpak van de SDG's.

Training Storytelling HRM Professionals - Duurzaamheid en SDG's

Training Storytelling HRM Professionals duurzaamheid en SDG's (Sustainable Development Goals)

Als HRM professional weet je hoe lastig het is om de unieke talenten van de jonge generatie aan je te binden. Juist nu waar afstand gerespecteerd dient te worden en je toch persoonlijk wilt blijven binnen je Employer branding. We weten dat 6 op de 10 jongeren zingeving wil en daarom voor een bedrijf kiest dat een positieve bijdrage levert aan een betere wereld. Bij ieder bedrijf is het tegenwoordig makkelijk vindbaar: werk je duurzaam of zelfs circulair, of wordt er geld geïnvesteerd in 'foute' projecten? 


Een goed geformuleerde Missie/Visie is niet pakkend genoeg om deze jonge doelgroep te bereiken. Zij willen echte verhalen. Trotse en authentieke verhalen van leiders maar ook van toekomstige collega's die hen weten te raken en te inspireren.


De bottom line is met een team ontdekken waarom je doet wat je doet en dat met impact te kunnen overbrengen. Je komt erachter wat je echt belangrijk vindt op gebied van duurzaamheid en de SDG's door de trotsmomenten van jouw praktijk te delen. Daar zitten de goede verhalen in verborgen. Die verhalen verrijken we door middel van storytelling. Dit wordt jullie verhaal, persoonlijk en onderscheidend. Een echt verhaal. Geen bullshit. Jullie bijdrage aan een betere wereld is daar te belangrijk voor.Training Storytelling HRM Professionals

Responsible Generation heeft samen met Vertelschool Rotterdam een Training Storytelling HRM Professionals ontwikkeld op gebied van duurzaamheid en de SDG's.

Er wordt in een team gewerkt bestaande uit een mix van HRM Professionals en afdelingsmedewerkers. Een team bestaat uit minimaal 10 personen en maximaal 25 personen.


Hoe?

Tijdens de trainingen halen we de 'Yes, hier doe ik het voor!-momenten' bij iedereen naar boven. In die individuele anekdotes zit verstopt wat de betekenis is van jullie werk. Door die momenten te delen, leggen jullie bloot waar jullie voor staan en wat dat anderen (en de planeet) oplevert. 


Al die verhalen samen, gebruiken we voor de kern van de boodschap: hier is waar het bedrijf voor staat. Je doet het tenslotte samen. 


Dan zijn we er nog niet: niemand wordt écht warm van een slogan. Gelukkig heeft iedereen de goede voorbeelden uit de praktijk paraat. Die vormen de basis voor de persoonlijke verhalen. We leren je van deze anekdotes verhalen te maken die raken. Daar gebruiken we storytelling-technieken voor, die je na de training kunt blijven toepassen. 


Zo kan iedereen dezelfde boodschap overbrengen, verpakt in een persoonlijk verhaal. Authentiek, beeldend en inspirerend. 

Wat gaan we doen?

 • Vooraf: kennis maken. Wat houdt jullie bezig en is er een match met wat wij voor jullie kunnen doen? Delen van informatie als duurzaamheids- of sustainability-beleid.
 • Sessie 1. Intake met het hele team: voor welke urgente situaties wil je het goede verhaal op korte termijn kunnen vertellen? 
 • Sessie 2. Dagdeel: ontdekken waar je (team) voor staat. Aan de hand van resultaten en trotse verhalen uit de praktijk. 
 • Sessie 3. Verhalen verrijken met storytelling. 
 • Sessie 4. Terugkomsessie (na ongeveer 6-12 weken): verhalen blijven aanvullen door elkaar te vertellen wat goed (of minder goed) werkte en impact heeft. Direct advies van de trainers. Uitreiken van certificaten van deelname. 

Fysiek en Online

Alle trainingen kunnen ook online gegeven worden. Denk hierbij aan Zoom (of een vergelijkbare variant als dat beter aansluit bij jullie organisatie) waarmee we met de hele groep samen kunnen werken én in kleinere groepjes uiteen kunnen. De specialisten van Responsible Generation en de trainers van Vertelschool Rotterdam zijn er klaar voor om te helpen bij het uitdragen van de mooie duurzaamheidsverhalen. Juist nu waar meer afstand noodzakelijk is en je toch heel persoonlijk wilt blijven.


Wat levert het op?

 • Altijd een verhaal paraat over duurzaamheid in jouw onderneming. Authentiek en bottom up informatie uit je hele organisatie. De uitkomst kun je gebruiken om talenten enthousiast te maken over jullie duurzaamheidsbeleid.
 • Versterken van je duurzaamheidsbeleid binnen je organisatie. Je betrekt je medewerkers in dit proces.
 • Door de diepgang van de training om de beste en authentieke verhalen naar boven te halen zul je merken dat de relatie tussen collega's enorm versterkt.
 • Door de training ontstaat meer inzicht in het duurzaamheidsbeleid. Als HRM Professional weet je dat we aan het begin staan van een lang veranderproces waarin inzicht door je hele organisatie van groot belang is.
 • Tijdens de training ontdek je waar de intrinsieke motivatie zit van iedere medewerker voor duurzaamheid en de SDG's.
 • Een eenduidige boodschap met een authentiek verhaal van iedere deelnemer.


Investering

De kosten voor deze training bedragen € 895,00 ex btw per persoon.

Dat is inclusief het trainingsprogramma en exclusief de huur van een trainingslocatie.


Neem contact met ons op over deze training