Recruitment van duurzame talenten in ESG en Sustainability

Wij vinden de nieuwe leiders voor je duurzame groeistrategie

Nieuwe leiders die de transitie versnellen naar een betere wereld

Klimaatakkoord van Parijs

Responsible is gespecialiseerd in het vervullen van vacatures op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en diversiteit. De zorgen over zichtbare ontwikkeling van ons klimaat en de enorme gevolgen die dat heeft op de kwaliteit van onze leefomgeving hebben geleid tot het klimaatakkoord van Parijs, dat Nederland in 2016 heeft ondertekend. Een doelstelling is om de CO2-uitstoot fors te gaan verlagen. In 2030 moet deze 49% lager zijn ten opzichte van 1990 en in 2050 zelfs 95%!


Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties (VN)

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Deze doelen gaan veel verder dan alleen het aanpakken van de klimaatcrisis. Binnen de zeventien doelen is er ook focus op vrede en veiligheid, armoede en honger, gelijkheid van mensen en een duurzame economische ontwikkeling.


Focus op duurzame & ESG (Environment, Social & Governance) bedrijfsmodellen

De impact van het klimaatakkoord en de Duurzame Ontwikkelingsdoelen staan hoog op de agenda van organisaties en instellingen om hun bedrijfsmodellen te verduurzamen. Steeds meer bedrijven zijn ervan overtuigd op de lange termijn niet succesvol te kunnen zijn als hun producten en diensten een negatieve impact hebben op het klimaat en het welzijn van mens en dier.


Empatisch leiderschap

Responsible Generation staat dagelijks in contact binnen haar netwerken met professionals die bezig zijn om de transitie te versnellen. Professionals met een intrinsieke motivatie om de wereld duurzamer en menselijker te maken. Talenten op gebied van management, onderzoek, creatie, innovatie en implementatie.


Nieuwe leiders met empatisch leiderschap, die goed kunnen luisteren en signalen herkennen, zelfs op afstand als we steeds meer op een andere plek werken. Leiders in digitale en disruptieve wendbaarheid maar ook heel menselijk aan de andere kant.


Meer weten? Neem contact met ons op.