Een circulaire ketenanalyse geeft volledig inzicht in alle milieueffecten

Transparantie van de inkoop van grondstoffen tot einde levensduur van je product of dienst

Hoe kan ik de impact op het milieu van mijn producten en diensten verlagen?

Het antwoord op de deze vraag is precies waar veel ondernemers vandaag de dag mee bezig zijn. Namelijk de verantwoordelijkheid nemen om te onderbouwen waarom jouw organisatie duurzaam is. Je wilt een positieve impact leveren met jouw bedrijfsactiviteiten op de samenleving en de planeet.


Met onze circulaire ketenanalyse maken wij per ketenstap volledig inzichtelijk wat de milieu-impact is. Een uitgebreide analyse van de inkoop en herkomst van grondstoffen is een essentieel onderdeel. Duurzaamheid stopt namelijk niet bij de landsgrenzen. Sterker nog de verborgen impact die wij hebben ligt vooral buiten onze landsgrenzen. De effecten kennen van grondstoffen bij de oorsprong en bijbehorend logistieke keten geeft vaak aanleiding tot verbetering van aankoop.


Naast direct inzicht in reductie van CO2 geeft ons rapport aanbevelingen en inspiratie voor innovatieve en creatieve ideeën om de keten efficiënter in te richten. Door de inzet van onze multidisciplinaire onderzoekteams vergroten wij de kans op een innovatieve denkwijze voor onze opdrachtgevers. Dit resulteert vaak in nieuwe inzichten en positionering van producten en diensten. Zo ontstaat er dus niet alleen een positieve bijdrage aan het milieu maar ook een economische meerwaarde voor investeerders.


Een circulaire ketenanalyse is vaak de eerste stap naar een jaarlijkse impact rapportage waarin een koppeling wordt gemaakt met de SDG's (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties.